Strings on Tour

Jamsessie

Hoe Het Allemaal Begon !

In het verleden had ik wel eens links en rechts een jamsessie georganiseerd in de stad Groningen. Ik had al vrij snel in de gaten dat dit een leuke manier was om nieuwe muzikanten en muziekstijlen te leren kennen.

In 2002 begon mijn vrouw Lies met het beheren van een dorpshuis in Noordbroek. Dit bleek een uitermate geschikte locatie om met enige regelmaat een jamsessie te organiseren en dat deden we dus ook. Het bleek een groot succes. Muzikanten kwamen van heinde en ver om lekker te jammen.

In 2005 kregen we een aanbod om in Siddburen een cafe te beginnen. Dit hebben we toen aangenomen en zijn een jaar lang elk vrij uurtje bezig geweest met vrienden en familie om van de voormalige groente zaak het Cafe Strings te maken. Hier hebben we in juni 2006 onze deuren geopend en zijn in het najaar begonnen met de maandelijkse jamsessies op elke 1e zondag van de maand. Ook hier werd het wederom een succes.

Op een gegeven moment werd het idee opgevat om met de sessies on tour te gaan. Zo gezegd zo gedaan en in 2009 zijn we bgonnen met de sessies on tour op de 3e zondag van de maand. Niet alleen bezorgen we onze collega's hiermee een gezellige middag maar leren we zelf ook steeds meer muzikanten uit de verdere regio's kennen.  Leuke bijkomstigheid is, is dat die nieuwe gezichten ook op de sessies in ons eigen cafe kwamen en dat was natuurlijk ook de bedoeling.

Dat Lies en ik dit niet in ons eentje konden behapstukken snap je natuurlijk wel. We hebben zodoende een aantal muzikanten die al regelmatig de sessies bezochten gevraagd om mee te helpen met de sessies on tour.

Helaas moesten we in 2010 de deuren van ons cafe sluiten en worden nu dus alleen nog de sessies op verschillende locaties georganiseerd. 

We hopen nog heel lang door te kunnen gaan met het organiseren van de diverse jamsessies, want zoals je weet: MUSIC MAKES THE WORLD GO ROUND

Tot ziens op een van de sessies on tour! Check de agenda voor data en locaties

Groetjes Henk & Lies & Het Strings on Tour Team

Recent Videos